Palautteen antamisesta

24.08.2022

Mulle vyöhyketerapeuttisena vauvahierojana palautteen saaminen on älyttömän tärkeää. Melkein heti ensimmäisenä kysynkin asiakkailta, että mites edellisen käynnin jälkeen meni. Sen pohjalta tiedän, miten vauva hoitoihin reagoi vai onko reagoinut vielä mitenkään, ja siten on taas helpompi jatkaa hoitoja. Asiakkailtani saamani palaute on tähän saakka ollut pelkästään positiivista, ja lähes kaikki perheet ovat saaneet apua. Muistutankin tässä kohtaa, että myös mahdollisten risujen antaminen on enemmän kuin sallittua, sillä siten voin kehittyä työssäni vielä enemmän. Mutta ihan mahtavaa on se, että lähes järjestäen avun olen pystynyt antamaan.

Oletko koskaan itse miettinyt, millainen palautteen antaja olet, tai miten palautetta otat vastaan? Se on varmasti asia, joissa varmasti useammalla meistä olisi parantamisen varaa. Entä muistatko antaa myös positiivista palautetta? Siinä varmasti voisimme kaikki petrata. Miten kiva olo siitä tuleekaan, jos joku kehuu sinua tai antaa esimerkiksi tekemästäsi työstä hyvää palautetta. Silti sitä tehdään ihan liian vähän.

Itse olen monesti huomannut, että varsinkin silloin, jos joku oikeasti omasta mielestään on onnistunut jossain, hän harvoin saa siitä sen kummempaa hehkutusta. Mutta miten se onkin niin, että jos joku pikkaisenkin mokaa, niin siitä annetaan kyllä kuulua. Ilmiö tulee nykyään esille vahvasti myös sosiaalisessa mediassa. Jos joku mokaa, niin palaute on välitön, ja aletaan keksiä jos jonkinlaisia meemejä, ja koko ihminen on hetkessä täys vitsi. Tai moka voi olla niinkin pieni, että joku käyttää jossain asiayhteydessä vahingossa väärää sanaa, niin johan on monta korjaajaa paikalla. Missä on ne hyvät kommentit ja palautteet silloin, kun samainen ihminen tekeekin jotain mahtavaa?

 Itse voisin tässä kohtaa antaa hyvää palautetta esimerkiksi kaikille ystävilleni ja perheelleni. Jollen ole tarpeeksi usein sanonut, että vitsi oon ylpeä teistä kaikista. Siitä miten hoidatte perheitänne, itseänne ja miten mahtavia työ- ja yrityskuvioita olette luoneet! Ja kiitos lapseni isälle, oot ihan paras isä, mitä meidän poika olis ikinä voinut saada. Vaikkakin ollaan erottu jo ajat sitten, niin se ei asiaa silti muuta.

Ja jollei kukaan just sulle tänään anna hyvää palautetta, niin taputa itseäs olalle, et vitsi sä oot hyvä tyyppi ja mahtava just noin! Annetaanhan tänään kaikki edes se yks hyvä palaute jollekin.

<3:lla Helena